Vattenrening i Västerås Kommun |
0224-43 05 85 | |
info@fawtech.se |
Industrivägen 20
744 31 Heby
Måndag | 08:00 - 17:00 |
Tisdag | 08:00 - 17:00 |
Onsdag | 08:00 - 17:00 |
Torsdag | 08:00 - 17:00 |
Fredag | 08:00 - 17:00 |
Lördag | Stängt |
Söndag | Stängt |
FAWTECH har sitt säte i Heby men arbetar i hela Mälardalsområdet. Vi har lång erfarenhet av vattnet i Västerås med omnejd.
Att ha föroreningar i dricksvattnet är tyvärr en vanlig företeelse, ca 80% av egnabrunnar i Västerås Kommun innehåller någon form av förorenning. Alla föroreningar är inte nödvändigtvis hälsovådliga men kan ändå påverka ditt inomhus klimat negativt på sikt. FAWTECH finns här för att hjälpa dig åtgärda problemen med ditt dricksvatten och den processen börjar med en vattenanalys.
I Hökåsen, som är en del av Västerås kommun, kan de vanligaste vattenföroreningarna i privata brunnar likna de som förekommer i andra delar av kommunen. Några av de vanligaste föroreningarna är:
Järn och mangan: Dessa mineraler är vanliga i grundvattnet och kan ge vattnet en metallisk smak samt orsaka missfärgning och avlagringar på hushållsapparater och sanitetsporslin.
Radon: Om du har en bergborrad brunn kan radon vara en riskfaktor. Radon är en naturligt förekommande gas som kan vara hälsovådlig vid långvarig exponering.
Koliforma bakterier: Dessa bakterier kan indikera att vattnet har förorenats av ytvatten eller avloppssystem. Detta är särskilt relevant för grävda brunnar.
Nitrat: I områden med närliggande jordbruksverksamhet kan nitrat från gödningsmedel påverka grundvattnet och vara skadligt, särskilt för spädbarn.
I Irsta, som är en del av Västerås kommun, kan de vanligaste vattenföroreningarna i privata brunnar vara:
Järn och mangan: Dessa mineraler är ofta förekommande i grundvattnet och kan orsaka missfärgning av vattnet samt avlagringar på hushållsapparater och sanitetsporslin.
Radon: Om du har en bergborrad brunn kan radon vara en risk. Radon är en naturligt förekommande gas som kan vara skadlig vid långvarig exponering.
Koliforma bakterier: Dessa bakterier kan indikera att vattnet är förorenat av ytvatten eller avloppssystem, vilket kan vara särskilt relevant för grävda brunnar.
Nitrat: I områden med jordbruksverksamhet kan nitrat från gödningsmedel leda till förhöjda halter i grundvattnet, vilket kan vara skadligt, särskilt för spädbarn.
I Orresta, som ligger i Västerås kommun, är de vanligaste vattenföroreningarna i privata brunnar ofta:
Järn och mangan: Dessa mineraler är vanliga i grundvattnet och kan orsaka missfärgning av vattnet samt avlagringar på sanitetsporslin och hushållsapparater. Järn och mangan kan ge vattnet en metallisk smak och en brunaktig eller svartaktig färg.
Koliforma bakterier: Om vattnet påverkas av ytvatten eller avloppssystem kan koliforma bakterier vara en risk. Detta är särskilt relevant för grävda brunnar där det kan vara svårare att skydda mot kontaminering.
Radon: I bergborrade brunnar kan radon vara en riskfaktor. Radon är en naturligt förekommande gas som kan vara hälsovådlig vid långvarig exponering.
Nitrat: Områden med jordbruksverksamhet kan ha förhöjda nivåer av nitrat i grundvattnet, vilket kan vara skadligt för spädbarn och kan påverka hälsan vid långvarig exponering.
I Skultuna, som ligger i Västerås kommun, kan de vanligaste vattenföroreningarna i privata brunnar vara:
Järn och mangan: Dessa mineraler är vanliga i grundvattnet och kan ge vattnet en metallisk smak, samt orsaka missfärgning och avlagringar på sanitetsporslin och hushållsapparater.
Radon: Om du har en bergborrad brunn, kan radon vara en risk. Radon är en naturligt förekommande gas som kan vara hälsovådlig vid långvarig exponering.
Nitrit: I områden med jordbruksverksamhet kan nitrat från gödningsmedel leda till förhöjda nivåer i grundvattnet, vilket kan vara skadligt för spädbarn och påverka hälsan vid långvarig konsumtion.
Uran och fluorid: I vissa delar av kommunen kan uran och fluorid förekomma naturligt i grundvattnet och utgöra en hälsorisk vid höga halter.
I Västerås, Västerås kommun, för dem med privata brunnar, är de vanligaste vattenföroreningarna ofta:
Järn och mangan: Dessa mineraler är vanliga i grundvattnet och kan leda till missfärgning av vattnet, samt avlagringar på hushållsapparater och sanitetsporslin. Vattnet kan få en metallisk smak och brunaktig eller svartaktig färg.
Radon: Särskilt i bergborrade brunnar kan radon vara en risk. Radon är en naturligt förekommande gas som kan vara skadlig vid långvarig exponering.
Organiska ämnen: Humus eller andra organiska ämnen kan ibland påverka vattenkvaliteten och ge vattnet en missfärgning samt påverka smaken och lukten.
Tungmetaller: Förutom koppar och bly kan även andra tungmetaller som kadmium och arsenik förekomma i grundvattnet beroende på geologiska förhållanden och närliggande industriell aktivitet.
Regelbunden vattenanalys är avgörande för att identifiera och hantera dessa potentiella föroreningar och säkerställa att vattnet är säkert att dricka och använda.